Så mycket protein finns det i Nötkött (Biff, ryggbiff, högrev, lövbiff, entrecôte, högrev, rostbiff mm)

 

Nötkött är kött som kommer från nötkreatur (i dagligt tal kor eller kossor). Exempel på kött från nötkreatur är oxfilé, ryggbiff, entrecôte, flankstek, rostbiff, luffarbiff, högrev och bringa. Vanligtvis kommer nötkött från vuxen nötkreatur. Kommer köttet från kalvar brukar det istället kallas för kalvkött.

Protein i nötkött

Nötkött är ett mycket proteinrikt livsmedel. 100 gram nötkött innehåller strax över 26 gram protein. Då nötkött innehåller en stor andel vatten kan andelen protein per 100 gram öka lite då köttet tillagas (steks, grillas etc). Gemensamt för allt nötkött oavsett om det är entrecôte, oxfilé, lövbiff, rostbiff, flankstek, ryggbiff eller högrev är att man alltid kan räkna med att det innehåller runt 25 procent protein (runt 25 gram protein per 100 gram).