Så mycket protein finns det i sill

 

Sill är en klassisk svensk råvara och vi äter den ofta i samband med högtider. Matjessill, senapssill och löksill är bara några sätt som vi äter den lilla fisken på. Per 100 gram innehåller sill cirka 17 gram protein, vilket betyder att när du har en sillbit framför dig vet du att 17 procent är ren protein.

Protein i matjessill

Per 100 gram finns det 16 gram protein i matjessill.

Protein i senapssill

Per 100 gram finns det 7,8 gram protein i senapssill.

Vill du öka ditt dagliga proteinintag? Följ länken!

Protein i ansjovis

Per 100 gram finns det 12,5 gram protein i ansjovis.

Sill – en del av den feta fisk familjen

Man brukar kategorisera in fiskar i tre olika klasser, magra fiska, medelfeta fiskar och feta fiskar. Sill tillhör kategorin feta fiskar vilket betyder att den innehåller de särskilda omega 3-fetterna som vetenskapligt bevisat skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Sill innehåller även mycket vitamin D, vilket många människor har brist av.

Källa: Livsmedelsverket

Fynda dina julklappar på Grymgrossistens grymma outlet med upp till 69% rabatt!