Så mycket protein finns det i ägg, äggvita och äggula (Rått, kokt och stekt)

 

Relaterat:

Den exakta vikten på ett ägg kan vara svårt att uppskatta, men man kan utgå från att ett vanligt svenskt genomsnittsägg med skal väger ca 60 gram. Av dessa 60 gram, är ca 60% äggvitan, 30% äggulan och 10% skalet.

Per 100 gram innehåller ett ägg ungefär 13 gram protein. Totalt innehåller alltså ett ägg ca 13% protein, vilket innebär att det i ett vanligt ägg finns ca 7,8 gram protein (60*0,13 = 7,8). Om du tänkt äta ägg för att få i dig protein så är det viktigt att du tillagar det (kokar eller steker det). Kroppen har nämligen svårt att ta upp alla proteiner från ett rått ägg och lyckas bara absorbera upp ungefär hälften av allt protein från ett rått ägg.

Jamför pris på protein

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)