Så mycket protein finns det i ägg, äggvita och äggula (Rått, kokt och stekt)
Relaterat:
Så mycket protein finns det i Sveriges populäraste pizzor!
Den exakta vikten på ett ägg kan vara svårt att uppskatta, men man kan utgå från att ett vanligt svenskt genomsnittsägg med skal väger ca 60 gram. Av dessa 60 gram, är ca 60% äggvitan, 30% äggulan och 10% skalet.
Per 100 gram innehåller ett ägg ungefär 13 gram protein. Totalt innehåller alltså ett ägg ca 13% protein, vilket innebär att det i ett vanligt ägg finns ca 7,8 gram protein (60*0,13 = 7,8). Om du tänkt äta ägg för att få i dig protein så är det viktigt att du tillagar det (kokar eller steker det). Kroppen har nämligen svårt att ta upp alla proteiner från ett rått ägg och lyckas bara absorbera upp ungefär hälften av allt protein från ett rått ägg.
Jamför pris på protein
-
Gymgrossisten
-
Stort utbud!
VISA ALLA PRISER + EVENTUELLA EXTRARABATTER - Pris för 1 kg vassleprotein:Runt 150 kr. Ca 100 kr under kampanj.
- Fri frakt:Vid köp över 500 kr
- Betalning:Qliro faktura eller delbetalning, VISA, MasterCard eller direktbetalning med internetbank
- Mängdrabatter:Ja
-
Svenskt kosttillskott
-
Bra priser!
VISA ALLA PRISER + EVENTUELLA EXTRARABATTER - Pris för 1 kg vassleprotein:Runt 150 kr. Ca 100 kr under kampanj.
- Fri frakt:Vid köp över 100 kr
- Betalning:Klarna faktura eller delbetalning, VISA, MasterCard eller direktbetalning med internetbank
- Mängdrabatter:Ja
-
Proteinbolaget
-
Expert på protein!
VISA ALLA PRISER + EVENTUELLA EXTRARABATTER - Pris för 1 kg vassleprotein:Runt 150 kr. Ca 100 kr under kampanj.
- Fri frakt:Vid köp över 499 kr
- Betalning:Klarna faktura eller delbetalning, VISA, MasterCard eller direktbetalning med internetbank
- Mängdrabatter:Ja