Så mycket protein finns det i aubergine

 

Aubergine kommer från Sydostasien och kallas även för äggplanta. Man kan därför tro av namnet att den innehåller mycket protein, men så är tyvärr inte fallet. Per 100 gram innehåller aubergine cirka 1 gram protein, vilket betyder att när du ser en stor avlång aubergine framför dig så vet du att 1 procent av det är ren protein. En normalstor aubergine väger cirka 400g, vilket betyder att i en aubergine finns det cirka 4 gram protein.

Aubergine är nyttigt

Förutom protein så finns det andra viktiga ämnen i aubergine. Bland annat är den relativt rik på fiber, vilket gör att den mättar bra och på så sätt är perfekt om man vill gå ner i vikt. Aubergine kan faktiskt också hjälpa dig att sluta röka, då den innehåller en liten mängd nikotin. Dessutom innehåller även aubergine mycket vitaminer, mineraler och fetter vilket förbättra din hy och hår.

Tillaga aubergine

Man kan tillaga aubergine på fler olika såt. Antingen så kan man steka den i lite smör, koka eller kan man lägga in den i ugnen. Man ska i alla fall inte äta äggplantan rå, det smakar mindre bra. Aubergine är vanligt att ha i gratänger, men man kan även fylla grönsaken med köttfärs och lägga in i ugnen.

Källa: USDA

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)