Så mycket protein finns det i Avokado

 

På senare år har avokado blivit en populär näringskälla, vilket inte är konstigt då den innehåller massor av nyttigheter. Avokado är faktiskt en frukt och kommer från de nordliga delarna av Sydamerika. Avokado innehåller 1,9 gram protein per 100 gram, vilket betyder att när du har en avokado framför dig vet du att 1,9% av råvaran är ren protein. En avokado väger ca 120 gram, vilket betyder att i en avokado finns det cirka 2,3 gram protein(120*0,019 = 2,3).

Avokado ett tempel av nyttigheter

Avokado är bland annat fylld med nyttiga enkelomättade fetter som tillhör de så kallade "bra" fetterna. Enkelomättade fetter är bra för kroppens viktigaste muskel hjärtat och dessutom är de en effektiv hunger- och sötsugsdämpare. Avokado innehåller dessutom 14 olika mineraler och 18 essentiella aminosyror, vilket gör den till en viktig ingrediens för dig som vill få en stark kropp. Den gröna guldklimpen är dessutom fylld med Vitamin B,C,E och K.

Avokado - en bra medicin

Det finns forskning som visar på att avokado skyddar mot diabets, cancer och hjärnsjukdomar. Dessutom ökar frukten den positiva HDL-kolestrolen som bland annat gör att kroppen hanterar inflammationer effektivare.

Snabbfakta

  • En avokado innehåller ca 2,3 gram protein.
  • Avokado innehåller 18 essentiella aminosyror och enkelomättade fetter.
  • Avokado minskar risken för sjukdomar som diabetes, cancer m.m.
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)