Så mycket protein finns det i chips

 

Få saker är så gott som en påse krispiga chips. Problemet med det goda snacket är dock att det innehåller väldigt mycket kalorier, vilket inte är så bra om man vill gå ner i vikt, men ibland måste man få unna sig lite. Chips består till mångt och mycket av potatis, men eftersom man friterar med olja så innehåller det mer än 3 gånger så mycket protein. Per 100 gram innehåller chips 7 gram protein, vilket betyder att om du har 5 chipsbitar framför dig vet du att 7 procent av det är ren protein.

Portioner

En vanlig chipspåse innehåller oftast 200 gram, vilket betyder att det totalt finns 14 gram protein i varje chipspåse. Oftast kanske man delar en påse på tre personer, vilket betyder att man totalt då får i sig cirka 4,7 gram protein.

Proteinchips

Det finns flera företag som tagit fram så kallade proteinchips, vilka framför allt innehåller mer protein men även mindre kalorier. Quest proteinchips innehåller per 100 gram, 21 gram protein och 120 kcal, vilket får anses väldigt bra ur en träningssynvinkel. Dessutom är de oftast ganska goda. På länken nedan hittar du dem.

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)