Så mycket protein finns det i choklad

 

De flesta skulle nog hålla med om att choklad är bland de godaste man kan hitta i en matbutik. Choklad är baserat på kakaobönan som kommer från kakaoträdet, vilket har odlats i över 2500 år. Det sägs att det var upptäckaren Christofer Columbus som tog chokladen till Europa 1502 och idag äter vi den bruna konfektyren i mängder. Per 100 gram innehåller choklad cirka 4,9 gram protein, vilket betyder att när du har en chokladkaka framför dig vet du att 4,9% av den är ren protein.

Snickers

Snickers är en av världens mest populära konfektyr och du kan hitta den överallt. Namnet kommer från grundarens favorithäst som hette just Snickers. Per 100 gram innehåller Snickers 7 gram protein. Snickersprotein är en variant av Snickers och innehåller 35,6 gram protein per 100 gram

Mjölkchoklad

Mjölkchoklad är den mest populära sorten av choklad och nästan alla chokladkaketillverkar hat sin variant. Per 100 gram innehåller mjölkchoklad 8 gram protein.

Twix

Tillsammans med Snickers och några andra choklad tillhör Twix ett av världens mest kända. Per 100 gram innehåller Twix 4,9 gram protein.

Jamför pris på protein

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)