Så mycket protein finns det i keso och kvarg (Kesella)

 

Keso och Kvarg / Kesella (Kesella och Kvarg är samma sak. Kesella är ett varumärke som ägs av Arla.) är två populära mjölkprodukter vars försäljningssiffror har ökat ordentligt de senaste åren. Anledningen till att dessa mjölkprodukter blivit så populära är att de dels smakar gott, men också innehåller en stor andel protein.

Skillnad mellan Keso och Kvarg (Kesella)

Den stora skillnaden mellan Keso och Kvarg är hur de framställs. Keso är gjort på vanlig mjölk medan Kvarg är gjord på surmjölk. Näringsmässigt är de väldigt snarlika.

Protein i Keso

Keso innehåller ca 11-13 gram protein per 100 gram. Med enkel matematik innebär detta att strax över en tiondel av den Keso som du stoppar är dig är protein (11-13 %). Äter upp allt innehåll ett Keso-paket (250 gram) kan du därför räkna med att få i dig ca 27,5-32,5 gram rent protein.

Protein i Kvarg / Kesella

Som tidigare nämnt är näringsinnehållet i Kvarg och Keso väldigt snarlikt. Kvarg innehåller ca 10-12 gram protein per 100 gram. Äter du ett helt paket kvarg (250 gram) kommer du därför få i dig 25-30 gram protein. Fördelarna med att äta kvarg istället för keso är att det är billigare och vanligtvis innehåller mindre fett.

Jamför pris på protein

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)