Så mycket protein finns det i öl

 

De sägs att öl har funnits i mer än 7000 år och överallt i värden kan man hitta denna dryck. Öl består till huvuddel av humle, men även av potatis, kryddor och socker. Ur träningssynvinkel finns det få saker som är bra med ölen då den innehåller mycket kalorier och lite proteiner. Per 100 ml innehåller öl 0,5 gram protein, vilket betyder att när du sitter på baren och har ett glas framför dig, vet du att en 200-del av det du har framför dig är ren protein.

Fynda dina julklappar på Grymgrossistens grymma outlet med upp till 69% rabatt!

Öl – protein per burk

Vanligaste volymen på öl är 33cl, vilket betyder att i en ölburk finns det cirka 1,7 gram protein. ÄR man ute på baren köper man kanske en fat öl och då vet man att den kommer att innehålla cirka 2,5 gram protein.

Öl – Protein per utekväll

I genomsnitt dricker man cirka 8 * 33c öl per kväll, vilket skulle betyda att under en normal barrunda kommer ölen att ge dig cirka 13,6 gram protein, vilket motsvarar ungefär mängden protein som finns i en halv kycklingfilé. Under din barrunda kommer du även att fylla på din kropp med cirka 1250 kalorier. Öl är ur hälso- och träningssynvinkel inte särskilt bra, men ibland måste man få unna sig lite.

Källa: USDA

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)