Så mycket protein finns det i ost

 

Ost är kanske ett av våra vanligaste livsmedel och används på många olika sätt i matlagningen. Ost är en mejeriprodukt och består till mångt och mycket av så kallad ystmjölk och innehåller väldigt mycket protein. Den hårda konsistensen av osten skapas genom att man låter proteinet och fetterna stelna. Per 100 gram innehåller ost cirka 25 gram protein , vilket betyder att när du har en bit ost framför dig kommer den att bestå till 25% ren protein.

Portioner

Det vanligaste sättet vi förtär ost på är att skiva den och lägga på mackan. Vikten av en skiva ost beror lite på typ och längd så klart, men man brukar säga att den väger cirka 10g. Det betyder att en skiva ost innehåller cirka 2,5 gram protein (25 * 0,1). Två ostskivor på en macka innebär således 5 gram protein.

Ost kan öka din fettförbränning

Ost innehåller relativt mycket kalcium, vilket är ett ämne som spär på kroppens förbränning av fetter. Det är framför allt parmesanosten som innehåller en stor mängd kalcium. Kombinerar man ost med ett rikligt D-vitamin intag så kommer ens fettförbränning med stor sannolikhet att öka.

Fynda dina julklappar på Grymgrossistens grymma outlet med upp till 69% rabatt!

Jamför pris på protein

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)